Här utspelar sig triathlonloppet Ironman
Här utspelar sig triathlonloppet Ironman

Port Elizabeth

Port Elizabeth är Sydafrikas femte största stad och grundades år 1820 av en engelsk guvernör som uppkallade staden efter sin bortgångna fru. Det engelska ursprunget i staden märks väldigt tydligt på framförallt arkitekturen med tjusiga viktorianska hus. Här finns även många olika trevliga konstmuseer att besöka i staden.

Port Elizabeth kallas även för The friendly city och The windy city. Detta för att invånarna I staden anser sig själva vara väldigt välkomnande och öppna. Port Elizabeth lever även upp till sitt andra smeknamn då staden oftast är väldigt blåsig på grund av att den ligger så nära kusten vid Indiska Oceanen.

Staden ligger vid före detta Algoa bay, som idag heter Nelson Mandela Bay. För att lättast och snabbast ta sig hit kan man flyga från någon av de större städerna i Sydafrika, så som Johannesburg, Kapstaden eller Durban. Flygplatsen ligger endast några kilometer från Port Elizabeth.

Port Elizabeth är ett väldigt populärt turistmål som erbjuder fantastiskt vackra stränder med varmt havsvatten att ta sig en simtur i. Det finns även bra vågor för den som är surfingintresserad.
Dykning är också väldigt populärt och här kan du uppleva fantastiska korallrev med fiskar i regnbågens alla färger.
För den som hellre vill åka på safari, eller kanske kombinera sol och bad med safari, finns här många kända safariparker norr om Port Elizabeth, till exempel Shamwari Game Reserve, Pumba Private Game Reserve eller Kariega Game Reserve.

Andra saker att uppleva när du är i Port Elizabeth är till exempel de gröna parkområdena som finns i staden, eller varför inte en shoppingtur bland butikerna som finns i staden, eller ett besök på ett av shoppingcentrumen som finns här. Avsluta sedan dagen med ett besök på någon av alla mysiga restauranger som finns och kanske en öl eller en läskande drink på en av pubarna.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Allt om Sydafrika