Vilda lejonungar i Sydafrika
Vilda lejonungar i Sydafrika

Att tänka på i Sydafrika

Många har en väldigt negativ syn på Sydafrika och hör mycket om att det finns väldigt hög brottslighet där. Mycket av detta negativa är väldigt överdrivet eftersom Sydafrika anses vara ett väldigt vänligt land i övrigt.

Visst ska du ta det försiktigt och använda ditt sunda förnuft när du är i Sydafrika, men så är det generellt i de flesta länder. Det är kanske till exempel inte så lämpligt att vifta med kameran eller plånboken öppet, eller vistas inte på platser med väldigt mycket folk. Samtidigt ska man undvika att gå själv på tomma gator när det är mörkt ute. Ett litet tips när ni ska ta er hem från en restaurang på kvällen, är att boka en taxi i förtid och inte använda er av kommunaltrafiken nattetid.

Var även försiktiga med att lämna ut era kortnummer både i Sydafrika, men även hemifrån då det har förekommit att felaktiga summor har dragits från korten.

När du badar i havet, både när det gäller Indiska Oceanen och Atlanten, tänk på att vattnet kan vara väldigt strömt. Därför är det viktigt att ha uppsyn över sina nära och kära när ni badar. Undervattensströmmarna kan vara förrädiska. Det förekommer tyvärr både drunkningsolyckor och hajattacker här, men lyckligtvis är det ganska ovanligt. Svenska ambassaden rekommenderar däremot ändå att man som resenär endast badar på stränder där det finns badvakter som har uppsyn över badgästerna och på strömmarna.

I Sydafrika finns en väldigt stor andel människor som är smittade av HIV/Aids. Därför bör man i största mån undvika att ha oskyddat sexuellt umgänge med lokalbefolkningen. Då HIV/Aids endast smittar genom sexuellt umgänge och blodtransfusioner finns det i annat fall ingen anledning att vara orolig för att bli smitta detta virus. Myterna är många, men ta dem inte på så stort allvar för de flesta är inte sanna.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Allt om Sydafrika