Stora magnifika elefanter träffar du här
Stora magnifika elefanter träffar du här

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park är den tredje största nationalparken i Sydafrika och den ligger i Eastern Cape 72 km från Port Elizabeth. Addo Elephant Park öppnade redan år 1931 då det endast fanns 16 elefanter där. Idag finns där cirka 550 elefanter som lever i frid och skyddat ifrån jakt.

I parken finns det mängder av aktiviteter. Parken har givetvis resten av ” the big five” som består av lejon, noshörning, leopard, elefant och buffel. Förutom dagsturer där du ser hjordar med elefanter, kan du åka på kvällsturer och om du har tur kanske du får se svarta noshörningar, lejon och antiloper. Du kan också få besöka parken på natten då du kanske får se de nattaktiva djuren.

Elefanter kommer du att se under tiden du vistas i parken och det är absolut inte omöjligt att något djur korsar vägen framför dig. Så var hela tiden på vakt så du inte kör på ett djur. Halva upplevelsen med parken är just spänningen du upplever när du inte vet vad som kommer hända eller vilka djur du kommer att få se.

I Addo Elephant Park finns det också dygnbaggar och detta är en skalbagge som inte kan flyga därför får du se upp var du sätter fötterna. Dygnbaggen har en speciell egenskap den rullar ihop avföring från exempel elefanter så ser du en bajskorv som rör sig så vet du att där finns en dygnbagge.

Parken har en mängs vandringsleder och även 4×4 leder. När du besöker Addo Elephant Park kan du åka in i egen bil eller hyra en guide och bil, vilket är ett mycket bra alternativ om du vill få information under turen i parken. Dessutom vet guiderna var djuren brukar hålla till och ni får på så sätt större chans att se fler djur.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Allt om Sydafrika