Krugerparken är Sydafrikas största nationalpark
Krugerparken är Sydafrikas största nationalpark

Krugerparken

Krugerparken ligger i nordöstra delen av Sydafrika och gränsar i öster till Mozambique och i norr mot Zimbabwe. Parken är ca 20 000 kvadratkilometer stort och är uppdelad i fjorton ecozoner som alla tillsammans erbjuder ett fantastiskt djur- och växtliv. I de södra delarna är det mer frodigt och mer vattendrag medan i norr är det torrare. Detta medför att det i de södra delarna finns mer djur och chansen att se The Big Five är större än i de norra Delarna. The Big Five är de djur som är svårast att jaga per fot och de är Elefant, Leopard, Noshörning, Buffel och Lejon. I Krugerparken finns det över 150 olika däggdjur, 120 olika kräldjur och 500 olika fågelarter. Totalt strövar omkring 300 000 djur fritt.

Varje år kommer det mer än en halv miljon besökare hit till Krugerparken för att få uppleva safari med fantastiska djur och vacker natur. För att ta er in i Krugerparken med hyrbil, finns det totalt nio olika så kallade gater ni kan använda. Den närmsta gaten om ni kör från Johannesburg heter Numbi gate och ligger ungefär 410 kilometer från Johannesburg.

Ni kan bo och ta er runt i Krugerparken på lite olika sätt. Ni kan bo statligt då ni bor på campingliknande platser i bungalows där det inte ingår någon mat eller dryck. Ni kör själva runt i Krugerparken med hyrbil eller bokar på egen hand safariturer med guide. Ett annat alternativ är att bo på de privata lodgerna där mat och dryck ingår. Dessutom ingår oftast även två safariturer per dygn i priset. Det är att rekommendera att åka på safaritur med guide, då det kan vara väldigt svårt att själv hitta och se djuren. För guiderna som är mer vana, är det mycket lättare att tidigt upptäcka djuren och därför är chansen större att se fler djur.

Vanligtvis brukar man spendera några dagar i parken för att till fullo utnyttja möjligheterna att se så många djur som möjligt. Safariturerna brukar vara på tidiga morgnar och sena eftermiddagar, då detta är den tid på dygnet som djuren rör sig allra mest.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Allt om Sydafrika