Kapstaden i Sydafrika
Kapstaden i Sydafrika

Städer i Sydafrika

I Sydafrika finns det många olika städer, både när det gäller storlek, men även utbudet som finns i de olika städerna. De största städerna i Sydafrika är Kapstaden, Johannesburg, Durban och Pretoria. Till de flesta storstäderna kan man ta inrikesflyg och från de allra största städerna går det även internationella flyg.

Önskar du en avkopplande semester med lugn och ro och god mat och dryck finns här många mysiga små städer att besöka. Här kan ni avnjuta en fantastisk middag på en av restaurangerna och njuta av lugnet som råder. Eller varför inte besöka några av de fantastiska vingårdaran som finns i till exempel Stellenboschområdet. Här har du möjlighet att få provsmaka olika viner och åka rundor och titta på de olika vingårdarna. Se även till att köpa med några flaskor hem eftersom priserna är väldigt förmånliga. I de lite mindre städerna har ni även möjlighet att få njuta av det fantastiska djur- och naturlivet som ofta finns nära till hands här. De här små städerna känns oftast mer personliga med närheten till det lokala och de gästvänliga invånarna. De lokala invånarna delar gärna med sig av små tips om till exempel sevärdheter eller restauranger som finns i området, så passa på att fråga, kanske upptäcker ni någon ny liten pärla.

Den som istället önskar lite mer fart och fläkt så finns det givetvis många olika storstäder att besöka under din vistelse i Sydafrika. Kapstaden som anses vara en av de bästa shoppingstäderna här har verkligen ett stort utbud när det gäller butiker och shoppingcentrum. Här finns allt från små inhemska butiker till stora europeiska klädeskedjor.
Vill du istället besöka lite mer historiska och kulturella sevärdheter så finns där massor av gallerior, museer och aven arkitektur att beskåda i de flesta städerna.

Det finns helt enkel någonting som passar alla, vare sig man vill ha en lugn semester, eller en som är fylld med fart och fläkt.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Allt om Sydafrika