Måste man vaccineras innan man reser till Sydafrika?
Måste man vaccineras innan man reser till Sydafrika?

Vaccinering

Givetvis rekommenderas ett väldigt gott grundskydd när du reser till Sydafrika och ibland även malariaskydd. I grundskyddet brukar man räkna in bland annat vaccination mot hepatit A, stelkramp, polio och difteri. Malariaskyddet rekommenderas om du tänkt ge dig utanför de lite större städerna. Vissa av safariparkerna är till exempel inte malariafria, så om du har tänkt åka på Safari i Sydafrika bör du kolla upp om malariavaccin behövs i förebyggande syfte.

Tilläggsvaccinationer som kan göras om man åker till Sydafrika som har lite lägre hygieniska standard. Detta minskar då risken att insjukna allvarligt i till exempel någon mag- och tarmsjukdom. För att slippa detta bör man vaccinera sig mot tyfoidfeber och turistdiarré. Det rekommenderas även att man vaccinerar sig mot både hepatit A och B. Ju längre ni har tänkt stanna borta och resa rundor, desto mer ökar motivet till att skaffa en ordentlig vaccination med ett bra grundskydd, men även tilläggsvaccinationerna.

För att få den absolut senaste uppdateringen om vilka vaccinationer som gäller, bör ni i första hand kontakta er mottagning. De kan ge den senaste informationen och även rekommendera er vad de tycker är nödvändigt att vaccineras mot när det gäller just er resa.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Allt om Sydafrika