Sol och bad är bäst i Durban
Sol och bad är bäst i Durban

Durban

Durban är en av Sydafrikas äldre städer. Ursprungligen hette staden Port Natal men döptes sedan om till Kapkolonins guvernör Benjamin DÙrbans ära efter Zuluhövdingen Shaka hade överlämnat området till britterna år 1824.

Den forna handelsstationen är idag Zula/Natals främsta semesterort. Det är dem soliga dagarna och det varma vattnet ifrån indiska oceanen som lockar besökare till stranden som kantas av höghushotell och semesterlägenheter.  Om du vill utöva några semesterattraktioner under din semester ligger dem flesta av dessa längst stranden väldigt nära varandra med gångavstånd ifrån hotellen.  Några aktiviteter du hittar längst stranden är nöjesfält, linbana, pubar, restauranger och glassbutiker.

Längst med det långa reaktionsområdet Golden Mile ligger det mängder av hotell. Längst med Golden Mile hittar du också de färggrant dekorerade rikshor som blivit ett uppskattat utbud i det lokala nöjesutbudet. Rikshaförarna som är utstyrda i pärlhalsband och höga konstfulla huvudbonader uppvisar en märklig blandning av traditionella afrikanska sedvänjor och indiska influenser.

När du är i Durban får du inte missa att besöka Sea Word. Detta är ett utmärkt akvarium och delfinarium.  I huvudtanken finns det mängder av tropiska fiskar, sköldpaddor och stingrockor. Dykare matar fiskarna två gånger om dagen och då dyker dem ner i tanken och du kan följa hela akten bakom tankens glas. Vilket många anser vara en upplevelse. Något som också är populärt är att besöka delfinariet där det håll shower med delfiner, pingviner och sälar. På Sea Word finns det också ett Fitzsimons Snake Park där du kan se inhemska ormar, krokodiler, ödlor och sköldpaddor.

Hamnområdet har också mycket att erbjuda här hittar du en teater, konstlokal som rymmer 300 åskådare, dansstudio, konstgallerier och butiker. Strax intill ligger en fin restaurang och pub som båda har utsikt över hamnen.

Något som också är värt ett besök är köpcentret The Wheel. Översta våningen i detta köpcentrum utformas som en marockansk by. Sammanlagt 140 butiker och 12 biografer här.  Den häftigaste attraktionen är ett enormt pariserhjul.

Stadens centrum har också mycket att erbjuda här finns vackert restaurerade byggnader, intressanta museer och dem flesta ligger med ett kort gångavstånd emellan varandra. Gatorna kantas av restauranger och mysiga café.

Durban är en modern stad som erbjuder dig mängder av aktiviteter och sevärdheter.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Allt om Sydafrika