Shopping i Kapstaden
Det är vanligtvis billigare i Sydafrika

Kostnader och priser i Sydafrika

Den inhemska valutan som man använder sig av i Sydafrika heter Rand och förkortas med ZAR. En Rand är värd ungefär lika mycket som en svensk krona, ibland lite mer och ibland lite minde.
Det är generellt sett relativt billigt i Sydafrika och man räknar med att det mesta kostar ungefär en tredjedel av vad det kostar hemma i Sverige.
För en lunch betalar man vanligtvis 50 kronor och lite mer när man ska äta middag, ungefär 80 kronor. Ett glas vin kostar för det mesta mellan 15-20 kronor och ett glas öl betalar man cirka 10 kronor för på en medelklassig restaurang.
På de absolut finaste restaurangerna kan du få en trerätters middag för ungefär 300 kronor.

När det gäller priser på stora snabbmatskedjor som exempelvis Mc Donalds, är det billigare i Sydafrika. Du kan till exempel få en Big Mac med meny för mellan 25 – 30 kronor.

Bensinpriset är något billigare än vad det är i Sverige, men på senare tid så har även bensinpriset i Sydafrika höjts. Istället för 9 kronor litern som bensinen kostade förut, är man nu tvungen att betala 11 kronor per liter. Det är fortfarande billigast att ta sig runt med hjälp av hyrbil i Sydafrika om man ska resa rundor, istället för att åken en rundresa med buss och guide.

Taxipriserna här ligger på cirka 10 kronor per kilometer ungefär. Det är något billigare att ta sig runt i minibuss dagtid. Priset ligger då på mellan 5 – 20 kronor beroende på hur långt man åker. Tänk på att välja taxi istället för minibuss under kvälls- och nattetid för er egen säkerhets skull.

På de flesta restauranger och i även i de flesta butiker går det att betala med Visakort eller liknande. Var bara uppmärksam på att försöka ha uppsyn över kortet hela tiden och inte lämna det ifrån dig, följ hellre med fram till kassan och betala i så fall.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Allt om Sydafrika