Luftballong över savannerna i Sydafrika
Luftballong över savannerna i Sydafrika

Resa till Sydafrika

När du ska resa till Sydafrika tar du dig enkelt dit med flyg. Sydafrika har tre flygplatser med internationell flygtrafik. Dessa är Johannesburg International (JSA), Cape Town International Airport och Durban International Airport. Vanligast är att reguljär flygen från Europa landar i Johannesburg eller i Kapstaden.

Från Sverige till Sydafrika finns det inga reguljärflyg men det finns ett antal andra du kan åka med. Det går alltså inga flyg direkt från Sverige till Sydafrika utan du måste alltid mellanlanda. Detta brukar ske i London eller Amsterdam. Men se detta positivt då det kan vara skönt med en mellanlandning eftersom flygresan är väldigt lång.

När du ska åka till Sydafrika tar du dig alltid dit med flyg. Alla priser kan variera, det bror helt på vilken årstid du har tänkt åka i. Under högsäsong är biljetterna mycket dyrare än om du åker under lågsäsongen. Du kan också tjäna på om du bokar biljetterna i god tid då dem inte brukar kosta lika mycket. Vid nära inpå avgång höjs biljettpriserna enormt. Det är allra dyrast att åka till Sydafrika under jul och nyår eftersom många svenskar har upptäckt hur skönt det är att tillbringa vintern i sol och varme istället för snö och slask.

Se även till att boka inrikesflygen i god tid, då de också blir dyrare ju närmare man kommer. Det är alltid bäst att vara ute i god tid om du är ute efter dem bästa och lägsta priserna.

Något som är bra att tänka på när du reser till Sydafrika är att de sker väldigt mycket stölder på flygplatserna så se alltid till att förvara dina värdesaker så du har uppsikt över dem hela tiden.

Väl nere i Sydafrika behöver du inte oroa dig för dålig kommunikation. För Sydafrika har välutvecklade kommunikationer som gör det enkelt för dig att ta dig runt. När du är i Sydafrika och kör runt med bil tänk på att trafiken är vänstertrafik så var försiktig i trafiken.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Allt om Sydafrika