Passa på att shoppa något i Sydafrika
Passa på att shoppa något i Sydafrika

Shopping i Sydafrika

Shoppingen i Sydafrika är väldigt bra och även billig, speciellt för den som vågar pruta. Här finns någonting för alla. Här kan du hitta allt från sydafrikanskt hantverk till dyra kända märkesbutiker. Ni kan även välja mellan att besöka små marknader i byar eller stora shoppingcentrum med ett överflöd av lyx inne i de lite större städerna. Kapstaden är verkligen den staden som är bäst att shoppa i. Här finns många stora och populära shoppingcentrum, två av dem är Waterfront med sina 20 miljoner besökare om året och förstås det enorma Canal Walk.

När du ska pruta i Sydafrika bör du börja på hälften av utgångspriset eftersom försäljaren ofta säger ett mycket högre pris från början än vad han egentligen har tänkt sälja varan för. Spela lite svårövertalad och var beredd att faktiskt gå därifrån, förmodligen kommer försäljaren då gå med på affären. Tänk däremot på att de här försäljarna på till exempel marknaderna faktiskt försöker livnära sig på det här. Var därför inte allt för hård med att pruta. Tänk också på att sluta pruta när det bara handlar om några kronor egentligen. Allt för ofta händer det att man i efterhand kommer på att man har stått och prutat om några få kronor, vilket kan vara ganska onödigt.

Passa på att införskaffa dig någonting från det sydafrikanska hantverket när du väl är här. Det finns massor av olika saker du kan köpa, till exempel afrikansk konst, träsnide och vackra tyger. Sydafrika är också en stor exportör inom både guld och diamanter, vilket gör att du kan hitta vackra designsmycken till mycket låga priser här. Önskar du hellre handgjorda smycken efter dina egna önskemål, ska du ta chansen när du är här i Sydafrika eftersom diamanter är billigast i världen här.

Ett annat tips på inköp innan ni lämnar Sydafrika för att resa hem igen är förstås vin. Här finns många olika både kända och okända viner med hög kvalitet att köpa med sig hem till väldigt bra priser.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Allt om Sydafrika