Pilanesberg är en av Sydafrikas vackraste nationalparker
Pilanesberg är en av Sydafrikas vackraste nationalparker

Pilanesberg

Pilanesberg National Park eller även kallat Pilanesberg Game Reserve är en av de absolut finaste nationalparkerna i Sydafrika. Nationalparken är 55 000 hektar stor och ligger i en gammal vulkankrater, vilket gör att miljön här är väldigt säregen och den geologiska funktionen är väldigt unik. Senast här var ett vulkanutbrott var för ungefär 1300 miljoner år sedan. Parken är belägen endast två timmar från Johannesburg eller Pretoria och ligger i väldigt nära anslutning till det populära Sun City som påminner lite om ett Las Vegas mitt i Sydafrika.

Totalt finns här omkring 7000 djur inklusive 24 av de största arterna.
Som besökare här har du möjlighet att få se The Big Five som består av lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant. Givetvis finns här även många andra djurarter här, så som zebra, giraff, gepard, flodhäst och krokodil. Fågellivet här är också väldigt stort med omkring 300 olika arter.

Det finns olika sätt att uppleva Pilanesberg på. Antingen kan man åka på guidade safariturer i bil där en väldigt kunnig guide berättar om djuren och miljön som finns i nationalparken. Det finns både dags- och nattsafariturer att välja mellan.

Ett annat sätt att uppleva nationalparken på är ifrån en luftballong. Här uppifrån får du ett fantastiskt perspektiv på hur parken ser ut och även en ypperlig möjlighet att få se djuren uppifrån. Denna upplevelse är lite annorlunda jämfört med en vanlig safaritur, vilket kan vara kul att berätta för sina nära och kära.

För den lite mer vågliga kan man istället ta en safaritur till fots. På detta sätt kommer man mycket närmare djuren och naturen. Det är en helt unik upplevelse att gå till fots eftersom man kan nå platser man inte kan ta sig till med bil. Givetvis är det säkert och er kunniga guide kan berätta massor om djuren och naturen.

Lär dig mer om Pilanesberg hos Sydafrikaresor.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Allt om Sydafrika