Intressanta maträtter i Sydafrika
Intressanta maträtter i Sydafrika

Mat och dryck i Sydafrika

Maten i Sydafrika är oftast av en väldigt hög kvalitet då det mesta är inhemsk odlat detta gäller inte bara frukt, grönsaker och spannmål utan även köttet. Maten i Sydafrika kan variera stort och man äter en väldigt varierad kost. Man äter mycket europeisk mat i Sydafrika. Som turist är det därför inga problem att få tag i västerländsk mat, speciellt i de stora städerna som har många restauranger som är specificerade på de olika europeiska köken.

Landet är känt för sina fantastiska frukt- och grönsaksodlingar av hög kvalitet. Köttindustrin i Sydafrika är ganska expansiv. Av nötköttet tillverkar man kvalitétsbiffar. Om man vill prova något nytt ska man såklart prova några av Sydafrikas inhemska läckerheter som struts, impala eller krokodilstek.  Impala är en sorts hjortar som finns i Sydafrika.  Man äter mycket kött i Sydafrika och man ordnar ofta barbecue eller som man kallar det i Sydafrika Braai.

Annan populär mat i Sydafrika är förstås fisk och skaldjur eftersom Sydafrika är omringat av hav på tre sidor och det gör att tillgångarna på färsk fisk är väldigt stora. En av läckerheterna som är väldigt populära är ostron.

Eftersom tillgången till färsk fisk alltid är så stor kan du även handla färsk fisk vid hamnstäderna billigt av lokalfolket.

När det gäller drycker i Sydafrika är vin något dem är kända för. I Sydafrika produceras vin i världsklass och de Sydafrikanska vinerna anses kunna mäta sig med de franska motsvarigheterna. Så när du är i Sydafrika är det en självklarhet att prova ett glas av det inhemska vinet till middagen. Tänk på är att det inte är alla restauranger som serverar alkohol, men till de flesta har du möjlighet att ta med dig en egen flaska. Det är upp till restaurangen och du får kolla hur deras policy lyder.

Maten i Sydafrika är väldigt billig om du jämför med priset i Sverige och du kan komma väldigt billigt undan på de flesta restauranger.  Unna dig därför en riktigt vällagad och god trerättersmiddag.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Allt om Sydafrika