Bergsplatå i Kapstaden
Bergsplatå i Kapstaden

Taffelberget

Taffelberget är beläget söder om Kapstaden. Berget har en höjd på över 1000 meter och det syns över hela Kapstaden. För att ta dig upp på berget finns det olika sätt. För dig som älskar friluvslivet och långa promenader finns där vandringsleder som tar dig upp på berget. Du kan välja mellan olika svårighetsgrader när du tar dig upp på berget. Detta är inget för dig med hjärtproblem då det är väldigt annorlunda luft på berget. Välj då istället att ta dig upp via linbanan.

För dig som inte gillar långa promenader och älskar nya upplevelser kan du istället ta dig upp med hjälp av en linbana som har plats för ett 50-tal passagerare.  Linbanan har dock inte öppet de dagar berget är täckt av dimma vilket inträffar ganska ofta eftersom det blåser in fuktig luft ifrån False By. När detta händer lägger sig dimman runt berget så det liknar ett stort vattenfall.  Ofta är det ljumna sydostvindar som blåser på sommaren som ger upphov till det här fenomenet som man också kallar för Cape Doctor. Men om vädret tillåter har linbanan öppet alla dagar i veckan under december- april.

När du väl har tagit dig upp för berget väntar dig en utsikt över hela Kapstaden och dess omgivning. Själva topplatån är tre kilometer bred. Uppe på berget är växtlivet väldigt rikt och här växer en hel del ovanliga växter. Man uppskattar att det växter cirka 1470 olika sorters växter på berget. Bland annat finns det 250 olika sorters tussilago på berget.  Det är inte bara växter som trivs här utan det finns också en hel del olika djurarter som lever på berget. Taffelberget är en väldigt populär turistattraktion och där kan finnas en hel del folk, men trotts detta är det värt att besöka berget för inga andra platser i Afrika kan erbjuda en sådan utsikt.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Allt om Sydafrika