Safari i Sydafrika
Safari i Sydafrika

Nationalparker & Safari

Sydafrika är ett land som har väldigt många nationalparker och safariområden som man som turist kan besöka. Det finns både statliga och privata parker här. Parkerna är väldigt olika varandra eftersom de ligger på olika ställen i Sydafrika. Detta gör att naturen och klimatet skiljer sig åt en hel del. Du kan bland annat få uppleva allt från lite mer frodig och grön natur med behagligt klimat, till lite kalare och torrare landskap. Allt beror som sagt var i Sydafrika du är och vilken årstid. Nationalparkerna och safariområdena variera förstås även i storlek. I en mindre park är det till exempel lättare att få syn på djuren eftersom de inte har så stor plats att röra sig på. Krugerparken, har bäst safari i Sydafrika, som är väldigt stor, har givetvis även många djur, men eftersom ytan är såå stor kan det blir svårt att se djuren eftersom de har så stora områden att röra sig på. Däremot erbjuder flesta parkerna möjlighet att få uppleva The Big Five, som består av lejon, noshörning, elefant, buffel och leopard.

Den absolut bästa tiden på dygnet för att få störst chans att se så många djur som möjligt, är på tidig morgon och sen eftermiddag. Det är under denna tid på dygnet som djuren rör sig som allra mest. Mitt på dagen är det alldeles för varmt i solen och då försöker de hålla sig i skuggan och ligga still så mycket som möjligt. Ofta finns det även möjlighet för er resenärer att koppla av mitt under dagen och ta ett dopp i poolen eller göra någon annan form av utflykt. På vissa ställen, beroende på var man bor, kan man även åka på så kallad nattsafari för att se de nattaktiva djuren.

Några av de absolut populäraste och finaste nationalparkerna och safariområdena är Krugerparken, Addo Elephant Park och Pilanesberg.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Allt om Sydafrika