Sevärdheter i Sydafrika
Sevärdheter i Sydafrika

Sevärdheter

Sevärdheter i Sydafrika finns det gott om, något som passar alla. Sydafrika är ett land som passar dig som är ute efter den maximala upplevelsen, du som vill ha ut de där lilla extra på din resa.  Här finns alla möjliga aktiviteter. Du kan tillexempel passa på att besöka Godahoppsudden som är ett naturreservart där det lever mängder med olika sorters djur och växter. En upplevelse för dig som är intresserad av natur och djur.

För dig som vill uppleva hur människorna i kåkstäderna har det är ett besök till Soweto något för dig. Soweto är en stor kåkstad som ligger utanför Johannesburg. Här lever det mest svarta afrikaner och dem lever mycket fattigt. Dem flesta bor i husvagn, skjul eller hyddor. Att tänka på när du besöker Soweto är att ha med dig en färgad guide. Det kan vara mycket farligt att besöka Soweto på egenhand om du är vit.

Är du ute efter att få uppleva en enormt vacker utsikt ska du ta och besöka Taffelberget som är beläget strax utanför Kapstaden. Berget har en höjd på över 1000 meter och när du väl har tagit dig upp för berget väntar dig en utsikt över hela Kapstaden och dess omgivning.

När du är på besök i Sydafrika får du inte missa att besöka den gamla fängelseön Robben Island som idag är en väldigt populär turistattraktion. Med bara en båttur på 40 minuter ifrån Victoria & Alfred Waterfront är du på ön Robber Island. På ön möts du upp av guider som faktiskt är gamla fångar och fängelsevakter som tar dig runt och berättar om ön och ni får även besöka de olika cellerna, bland annat Nelson Mandelas.

Som ni märker har Sydafrika mycket att erbjuda för alla åldrar. Upplevelser som ni sent kommer glömma. Så när du besöker Sydafrika ta dig tid att besöka deras natur och dem olika miljöerna för att få dig en helhets bild av vad landet har att erbjuda.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Allt om Sydafrika