Ta sig runt i Sydafrika
Ta sig runt i Sydafrika

Transport i Sydafrika

När du reser till Sydafrika finns det olika alternativ du kan välja mellan för att ta dig fram i landet. Sydafrika är faktiskt det landet i Afrika som har den bäst utvecklade infrastrukturen och de bästa kommunikationerna. Det finns till exempel ett mycket välutvecklat järnvägsnät. Du kan till exempel åka med de lite vanligar lokaltågen, eller The Blue Train som är ett snabbtåg som går mellan de lite större städerna i Sydafrika. Vill du hellre resa lite lyxigare på räls, kan du åka med världens lyxigaste tåg, Rovos Rail. Skäm bort dig själv genom en fantastisk åktur med Rovos Rail som erbjuder framförallt hög standard och komfort, men även en magnifik natur längs med rälsen.

I alla de större städerna finns det även bussar och busslinjer som trafikerar både inom städerna, men även mellan olika orter. De flesta modernare bussarna är utrustade med luftkonditionering. Det finns även de bussarna som kör lite längre, så kallade långfärdsbussar som kan vara ett bra alternativ om ni är några stycken som ska resa tillsammans. Ett annat alternativ är förstås att hyra en egen minibuss.

Det absolut bästa och billigaste sättet att ta sig runt i Sydafrika är med hyrbil, som går att hyra i de flesta orterna. Bensinen är relativt billigt och vägnäten är i väldigt fina skick. Det är även bra skyltat på vägarna vilket gör det lätt att hitta rätt. Det är viktigt att tänka på att det är vänstertrafik i Sydafrika och att ni är försiktiga och tar det lugnt ute på vägarna när ni kör. Tänk även på att försöka undvika att köra när det är mörkt ute för att undvika onödiga olyckor. Det finns nämligen en hel del människor som promenerar längs med vägen som kan vara väldigt svåra att upptäcka i tid när det är mörkt.

Andra färdmedel är till exempel Taxi som rekommenderas att åka framförallt på kvälls- och nattetid. Det går däremot inte att stoppa en taxi mitt ute på gatan, utan det finns speciella telefoner utplacerade vid små stationer där ni kan ringa efter en taxi.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Allt om Sydafrika