Waterfront i Kapstaden
Waterfront i Kapstaden

Allmänt om Sydafrika

Sydafrika har ett mycket brett utbud av sevärdheter och aktiviteter. En av de absolut populäraste är de fantastiska vindistrikten kring Stellenbosch. Här kan du passa på att besöka allt från anrika, mysiga vingårdar till de lite nyare modernare. Givetvis finns här olika turer man kan åka på då man får se några vingårdar och samtidigt får möjlighet till att provsmaka deras viner och kanske till och med köpa med sig en eller annan flaska hem.

En resa till Sydafrika gör att du både kan uppleva livet på landsbygden, men även storstadslivet.
Sydafrikas tre största städer är Johannesburg, Kapstaden och Durban. Här finns massor av olika restauranger, pubar och kaféer att besöka. Givetvis erbjuder städerna även shoppingmöjligheter för den som är shoppingsugen.
Det finns även möjlighet till att besöka de fattigare delarna av landet, där bland kåkstäderna som till exempel Soweto. Här får du se hur de fattiga människorna i Sydafrika lever, det är verkligen värt ett besök och ett minne för livet! Ingen lämnar kåkstäderna oberörd. Det är framförallt fantastiskt att se hur mycket glädje och kärlek dessa människor har, men ändå har de så lite.

Maten i Sydafrika håller oftast väldigt hög kvalitet då det mesta är inhemskt odlat. Det gäller även köttet. Här finns många olika sorters mat och det mesta är faktiskt europainspirerad mat, men de äter förhållandevis ganska mycket majs- och risbaserad mat. Den som inte vill njuta av en vanlig biff kan istället prova på bland annat strutskött från en av de inhemska strutsfarmerna, eller varför inte lite krokodilkött?
Annan populär mat i Sydafrika är förstås och skaldjur. Sydafrikas läge som gör att det är omringat av hav på tre sidor, gör att tillgången till färsk fisk här är väldigt stor. Du kan även passa på att prova på lite ostron när du reser i Sydafrika.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Allt om Sydafrika