Drakensbergen i Sydafrika
Drakensbergen i Sydafrika

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon är det tredje största i hela världen, efter Grand Canyon i USA och Fish River Canyon i Namibia och har ett djup på hela 800 meter på sina ställen. Det är naturliga erosioner som har format detta magnifika landskap, med floden som rinner fram sakta mellan klippväggarna i Blyde River Canyon.
Blyde River Canyon ligger i anknytning till panoramarutten och endast lite väster om den världskända Krugerparken.

Hit ska du åka om du vill uppleva naturens charm och få se en fantastisk panoramavy.
Här finns mängder av olika sorters djur och växter som lever och härjar fritt. Platsen kallas även för ”Green Canyon” på grund av dess frodiga subtropiska lövverk.
Inte nog med all fin natur och djuren som lever fritt, så har Blyde River Canyon även många platser du kan besöka för att få beskåda häpnadsväckande utsikt.

Det är väldigt populärt att ge sig ut på vandring i Blyde River Canyon, antingen till fots eller med hjälp av häst. Då får du en helt annan närhet till djuren och naturen och vandringsstråken är väldigt fina.
På vägen får du möjlighet att se forsande vattenfall, unik geologi och även många så kallade view points som till exempel God’s Window, Wonderview eller kanske den mest kända The Three Rondavels/ Three Sisters.
Vill du inte ta dig runt på egen hand här i Blyde River Canyon, finns det även möjlighet att följa med på guidade turer där en guide visar och berättar om allt ni ser.

Du kan även ta en båttur på Blyde River. I ett behagligt tempo guppar du fram längst Blyde River. Har du lite tur kan du få se flodhästar och krokodiler på nära håll om du har tur. Då de ofta ligger och solar på flodbrädden eller glider fram i vattnet. Turen tar ungefär 2,5 timmar och de tar en avgift för att följa med på båten.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Allt om Sydafrika